Hva er de vanligste årsakene til panne hevelse?

Hevelse i pannen kan oppstå som et resultat av mange forskjellige forhold. Det er vanligvis et symptom på et annet underliggende problem og er generelt ikke ansett som alvorlig eller livstruende. Noen av de vanlige årsakene til pannehevelse inkluderer hudproblemer, men hevelsen kan også være et tegn på en indre tilstand som påvirker hodet.

En av de vanligste årsakene til pannehevelse er kontaktdermatitt, en allergisk reaksjon som oppstår når huden berører et stoff som det finner irriterende. Irriterende stoffer som kan forverre huden og resultere i kontaktdermatitt kan omfatte kosmetikk, dufter, metaller eller stoffer. Hvis en av disse irriterende stoffene har kontakt med pannen, som for eksempel kosmetikk eller stoffbekledning av en lue, kan det føre til at området blir rødt, kløende og hovent. Kontaktdematitt kan vanligvis behandles ved bruk av aktuelle kortikosteroidmedikamenter, som beroliger reaksjonens symptomer.

En annen hudtilstand som kan bidra til panne hevelse er solbrenthet. Overeksponering mot solen kan resultere i alvorlige solbrentheter som faktisk kan forårsake blæring, samt svak hevelse i det berørte området. Huden må regenerere nye celler for å helbrede brennstoffene, men visse behandlinger kan brukes til å berolige smerten, inkludert påføring av kaldpresser eller aloe vera gel til solbrenthet.

Pannepulver kan også være forårsaket av en hudtilstand kjent som sebaceøse cyster. En sebaceous cyste er en liten vekst som utvikler seg når hudens sebaceous kjertler produserer store mengder olje. Oljen kan da samle seg under huden og danne en cyste. Pannen er et av områdene i huden som har en tendens til å være mest utsatt for overflødig olje, og er derfor et av de vanligste stedene på huden for disse cyster å danne. Sebaceous cyster kan danne under overflaten av huden på pannen og forårsake smerte og hevelse i området.

Selv om de fleste tilfeller av pannehevelse skyldes hudforhold, kan hevelsen også skyldes en fysisk skade på pannen. Hvis en person opplever traumer i pannen, kan væsker bygge seg opp i området og forårsake hevelse. Bruk av kaldt komprimering på pannen er vanligvis anbefalt som nok behandling for å redusere hevelsen, men er en person som har opplevd panne-traumer også andre symptomer som svimmelhet, kvalme, feber eller desorientering, det kan være et tegn på en Hjernerystelse eller annen alvorlig hodeskade og medisinsk hjelp anbefales vanligvis.