Hva er noen forskjellige typer hjerneskade?

Hjerneskade er hjerneskade som er enten mild, moderat eller alvorlig. Denne typen skade kan innebære enten åpent hode eller lukket hodeskader. Åpen hodeskader oppstår når skallen er forskjøvet eller brutt av en utvendig kraft, og lukket hodeskader oppstår når skallen ikke forskyves eller knuses av en utvendig kraft. Noen av de forskjellige typer hjerneskade inkluderer hjernerystelse, kontusjon, diffus aksonal skade, penetrasjonsskade, anoxisk skade og hypoksisk skade.

Hypoksisk hjerneskade oppstår når oksygenivået ikke er tilstrekkelig nok til å tillate normal kroppsfunksjon. Stagnerende hypoksi er også referert til som hypoksisk iskemisk hjerneskade og iskemisk fornærmelse hjerneskade og skade på hjernen er forårsaket av utilstrekkelig blodtrykk eller blodstrøm. Anoxisk hjerneskade er forskjellig fra den hypoksiske typen fordi ingen oksygen i det hele tatt når hjernen. Ved anemisk anoxi er skaden forårsaket av mangel på oksygen i blodet. I anoxisk anoksi forårsaker mangelen på oksygen til hjernen problemet.

Penetrasjon hjerneskade er forårsaket av et objekt som en kule eller kniv som bringer gjenstanden eller deler av objektet og bein, hår og hud inn i hjernen. Diffus aksonal hjerneskade oppstår når skallen beveger seg for fort for hjernen, for eksempel i en bilulykke eller i rystet babysyndrom. En kontusjon er en blåmerke dannet av blod på hjernen på grunn av hodeskader. Kirurgi for å fjerne forvirringen kan være nødvendig hvis blåmerke er stort.

En hjernerystelse er en plutselig innvirkning på hjernen som påvirker blodårene og kan noen ganger føre til dødelig blodpropp. Et bevissthet kan eller ikke føre til hjernerystelse. Både blodkar og nerver i hjernen kan bli skadet og hjernerystelse kan ta måneder eller år å helbrede.

Både hodeskader i åpent hode og lukket hode kan innebære hjernehevelse, men lukkede hjernehvulmer er vanligvis farligere som hjernen har mindre plass til å forstørre. Glascow Coma Scale (GCS) brukes til å vurdere graden av alvorlighetsgrad når det gjelder Nevrologisk skade. Mild skader i hjernen kan medføre et kort bevissthetstab eller bare litt forvirring, mens moderate skader vanligvis involverer lengre perioder med bevisstløshet og forvirring. Alvorlig hjerneskade kan medføre bevisstløshet eller koma som vil forbli i flere måneder.